Słodziły w moje urodziny:)
Przepis na kruche korpusy:
- 40 łyżek mąki krupczatki tj. 30 dkg
- 20 dkg margaryny
- 10 dkg cukru pudru
- 3 żółtka
Wszystkie składniki zagnieść i wypełniać ciastem posmarowane olejem foremki tak by były wgłębienia na krem.
Zrobić nakłucia widelcem lub nożem.
Piec 180-200 do rumianości.
Korpusy wypełniamy dżemem brzoskwiniowym i czekoladą o smaku ajerkoniaku.
Lub tym i tym na bogato :)
Przepis na krem:
- 3 szklanki mleka
- 8 czubatych łyżek mąki krupczatki
- 8 łyżek cukru
- 2 cukry wanilinowe
- pół kostki masła
Ze składników gotujemy krem takim sposobem jak budyń i zimną masę rozcieramy z masłem na gładką masę.
Polewamy polewami czekoladowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz