Składniki na oko:
- mąka
- jaja
- szczypta soli
- maślanka truskawkowa
- cukier
- proszek do pieczenia
- jabłka
- olej
- miód
- cynamon
Jabłka obieramy, drążymy z ogryzek.
Kroimy na plastry grubości 1cm.
Obtaczamy w cieście i smażymy.
Polewamy miodem wcześniej podgrzanym i roztopionym, wymieszanym z cynamonem.
Na zdjęciach trzy plastry chrupiących jabłek,
położonych na siebie i polanych miodem.
PYSZNOŚCI!
OdpowiedzUsuńMiód chyba rzepakowy,bo taki biały?
Pewnie tak :)
Usuńprawdziwy z wujka pasieki :)
Ale genialnie wyglądają te jabłuszka. I do tego świetnie pasują do jesiennego klimatu;)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
Malwinna
dziękuję :) tak pasują wyśmienicie na tę pogodę :)
UsuńPolecam gorąco:)miód z cynamonem dostępny na www.anielskieprzysmaki.pl
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis, a jackich Garnków używasz?
OdpowiedzUsuń