wtorek, 30 października 2012

Jabłka w cieście i miodzie cynamonowym

Składniki na oko:
  • mąka
  • jaja
  • szczypta soli
  • maślanka truskawkowa
  • cukier
  • proszek do pieczenia
  • jabłka
  • olej
  • miód
  • cynamon

Jabłka obieramy, drążymy z ogryzek.
Kroimy na plastry grubości 1cm.
Obtaczamy w cieście i smażymy.
Polewamy miodem wcześniej podgrzanym i roztopionym, wymieszanym z cynamonem.


Na zdjęciach trzy plastry chrupiących jabłek, 
położonych na siebie i polanych miodem. 

6 komentarzy:

  1. PYSZNOŚCI!
    Miód chyba rzepakowy,bo taki biały?

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale genialnie wyglądają te jabłuszka. I do tego świetnie pasują do jesiennego klimatu;)

    pozdrawiam serdecznie

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :) tak pasują wyśmienicie na tę pogodę :)

      Usuń
  3. Polecam gorąco:)miód z cynamonem dostępny na www.anielskieprzysmaki.pl

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetny przepis, a jackich Garnków używasz?

    OdpowiedzUsuń