- jaja
- pieczarki
- olej
- cebulka
- pieprz
- sól
- majonez
- ogórek świeży
- papryka (może być konserwowa)
- rzeżucha
- olej
- ocet winny
Jaja gotujemy.
Kroimy wzdłuż i wyciągamy żółtka.
Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju i przyprawiamy.
Mieszamy z rozdrobnionym żółtkiem.
Wypełniamy masą białka i dekorujemy majonezem.
Ogórki i paprykę kroimy w kostkę,
mieszamy z rzeżuchą.
Kropimy olejem i octem.
Przyprawiamy pieprzem i solą.
Super na śniadanie :) albo imprezę :)
OdpowiedzUsuńKurczę, muszę sobie znowu zasiać rzeżuchę, bo zostawiłam ją jakiś czas temu samą z G. i mi ją zasuszył :P
A marynowana papryka nie byłaby tu zbyt octowa i dominująca? Ja osobiście ją uwielbiam, ale jakoś tak mam małe wątpliwości, bo reszta składników jest raczej dość delikatna
No właśnie miałam marynowaną w małej ilości do koloru i nie było tragicznie ale zadecydowanie pasuje tu bardziej świeża:)
Usuńzjadłabym takie śniadanie :)
OdpowiedzUsuń