- cały kurczak
- pół szklanki oleju
- gałązki świeżego tymianku
- świeża natka pietruszki
- liście świeżej bazylii
- sól około 2-3 łyżeczki
- pieprz około 1-2 łyżeczki
- słodka papryka około 2 łyżeczki
- 5 ząbków czosnku
- średnia czerwona cebula
- majeranek
Wszystkie składniki mieszamy z pokrojoną cebulą, czosnkiem i ziołami.
Mięso odstawiamy na kilka godzin po czym pieczemy aż będzie miękkie i rumiane w 180-200 stopniach C.
Podany z sosem czosnkowym:
- majonez
- jogurt naturalny
- ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- świeże zioła
Tyle samo majonezu co jogurtu mieszamy ze sobą, przyprawiamy i dodajemy drobno pokrojone zioła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz