Przepis z dawnych czasów od starszej Pani,
przepis z jej rodzinnego domu,
mi bardzo przypadł do gustu !
polecam!
Składniki :
* woreczek fasolki białej drobnej
(dla leniwych fasolka z puszki)
* marchew
* ziemniaki
* duża śmietana 18%
* 1-1,5 łyżki octu na średni garnek
* sól
* ziemniaki
* duża śmietana 18%
* 1-1,5 łyżki octu na średni garnek
* sól
*pieprz
*ziele angielskie 5 kulek
*liść laurowy 3 sztuki
Proporcje warzyw na garnek- jedna porcja fasolki oraz po podwójnej porcji marchwi i ziemniaków.
Fasolkę ugotować na półmiękko i dodać pokrojone w kostkę marchew i ziemniaki.
Gotować posolone z liśćmi laurowymi i zielem angielskim do miękkości.
Odlać, zostawić jedynie 1-2 szklanki płynu w garnku.
Wlać śmietanę i przyprawić octem i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz