Składniki:
* 2kg bananów bez skórki
* 2 żelfixy 2:1
* 1,5 szklanki cukru
* 1 duża cytryna
* imbir mielony wg uznania
* 1 duża cytryna
* imbir mielony wg uznania
Banany pokroić w plastry, zalać sokiem z cytryny, wstawić na mały ogień często mieszając.
Jak zrobi się prawie
jednolita masa dodać żelfixsy, zagotować, dodać cukier, przyprawić
imbirem i gotować 2-3minuty.
Na opakowaniu żelfixów i w internecie jest napisane,że wystarczy włożyć gorący do gorących słoików i odwrócić.
Ja jednak pasteryzowałam.
Na opakowaniu żelfixów i w internecie jest napisane,że wystarczy włożyć gorący do gorących słoików i odwrócić.
Ja jednak pasteryzowałam.
Pasteryzować 20 minut.
Odwrócić do góry dnem.
Odwrócić do góry dnem.
Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz