poniedziałek, 15 października 2012

Szarlotkowe serniczki i jabłkowa galaretka

Składniki:
* małe tartoletki 5 sztuk
* galaretka cytrynowa
* słodkie jabłka 5 sztuk
* cukier 4 łyżeczki
* cukier wanilinowy
* kostka twarogu

Z 4 jabłek i cukru gotujemy mus. 
Miksujemy go na gładką masę. 
 Dodajemy galaretkę rozrobioną w szklance wrzątku.
Gdy będzie ziemne rozlewamy do pucharków. Podamy z bitą śmietaną jak stężeje.
 

Twaróg rozetrzeć z cukrem wanilinowym. 
Resztę - około 1 szklanki jabłkowej galaretki wymieszać z roztartym twarogiem.
Potrzeć jedno jabłko na grubych oczkach i dodać do masy.
Wstawić do lodówki a gdy stężeje nakładać w tartoletki.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz