Na ciasto naleśnikowe:
* 3 małe jaja
* mąka około 1- 1,5 szklanki
* szczypta soli
* tyle samo mleka co wody
* 3 łyżki cukru
* kilka łyżek oleju do ciasta i do smażenia
Na farsz:
* pieczarki
* smalec do smażenia
* świeży tymianek
* sól
* pieprz
* kilka plasterków sera żółtego
Przyrządzamy ciasto naleśnikowe o rzadkiej konsystencji i smażymy naleśniki na oleju.
Pieczarki smażymy na smalcu i przyprawiamy.
Wykładamy je na połowie naleśnika i przykrywamy serem.
Składamy w pół i znowu przekładamy serem.
Składamy i smażymy na rumiano pod przykryciem, aby ser się rozpuścił.
i małe kulinarne podróże :)
Chińska Patelnia
i mały kubeczek
pierwszy w życiu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz