poniedziałek, 27 stycznia 2014

Chrupkie przekąsidła, krakersy pełnoziarniste, domowe pieczywo chrupkie z pastą groszkową

Składniki na dwie duże blasze :

100g mąki żytniej razowej typ 2000
200 g mąki pszennej chlebowej
90g ziaren (siemię, słonecznik, sezam)
40 ml oliwy
160 ml wody
łyżeczka cukru
łyżeczka soli


Suche składniki mieszamy, dodajemy oliwę, wodę i zagniatamy ciasto.
Wałkujemy je cienko jak się tylko da, kroimy w dowolne kształty i pieczemy do ruminości w 180 s.c.

Ja podawałam z pastą groszkową: Puszka zielonego groszku zmiksowanego z połową kostki serka topionego, przyprawiony solą i pieprzem. Posypywałam słodką papryką z solą i cukrem.

1 komentarz:

  1. Moim zdaniem wafelki Tovago www.tovago.pl/ to idealny produkt dla wszystkich, którzy dbają o zdrowe odżywianie.

    OdpowiedzUsuń