wtorek, 26 listopada 2013

Rafaello

Składniki:

60g masła
40g cukru pudru
3 łyżki mleka
100 g tabliczka białej czekolady
100g packa herbatników
100g wiórków kokosowych
wiórki do obtoczenia


Chcecie zobaczyć wykonanie Rafaello?
Zapraszam Was na mój pierwszy kulinarny filmik:
 
Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę.
Wlewamy schłodzoną roztopioną w mleku białą czekoladę.
Dodajemy pokruszone drobno herbatniki (ja dałam twardsze petit beurre) oraz wiórki kokosowe.
Ugniatamy gęstą masę ręką i wstawiamy na pół godziny do lodówki.
Z masy formujemy małe kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Podajemy schłodzone.
Polecam!



3 komentarze:

  1. Domowe rafaello - to musi być coś wspaniałego :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Do środka wlożyłabym jeszcze uprażony migdał,pycha

    OdpowiedzUsuń