Składniki:
filet z kurczaka
oliwa z oliwek
2 łyżeczki miodu
garść siemienia lnianego
sos sojowy
makaron ryżowy
oliwa z oliwek
1 cebula
duży ząbek czosnku
papryka czerwona
papryka żółta
2 łyżki ketchupu
ostra i słodka papryka w proszku
1/4 szklanki wody
sól
pędy bambusa- u mnie z puszki
natka pietruszki
Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na oliwie.
Dodajemy pokrojone papryki.
Gdy wszystko się podsmaży, zalewamy wodą, dodajemy ketchup i przyprawiamy pikantnie papryką w proszku i solą. Gorące rozdrabniamy blenderem, wrzucamy pędy bambusa.
Małą kostkę kurczaka smażymy na oliwie, przyprawiamy sosem sojowym, dodajemy miód i siemię lniane.
Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty.
Odlewamy wodę z makaronu.
Posypujemy danie natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz