czwartek, 21 listopada 2013

Kandyzowana domowa skórka pomarańczowa

 To jedna z metod robienia domowej skórki kandyzowanej.
Wystarczy zasypać ją cukrem ale na efekty należy czekać kilka tygodni.
Zdążę więc na Święta:)

Składniki:

skórki z 3 pomarańczy
cukier
szczelny słoik



Skórkę dokładnie umyłam i wyszorowałam :)
Odkroiłam białą część (albedo) bardzo dokładnie.
Zalałam wrzątkiem na minutkę.
Pokroiłam w drobne i wąskie paski o długości około 3cm.
Do słoika wrzuciłam połowę skórek, zasypałam cukrem w warstwie 0,5cm i znowu wrzuciłam warstwę skórek i na górę cukier tak aby wszystko zakrył.
Odstawiłam w ciemne miejsce i kilka dni później wygląda jak na zdjęciu.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz