wtorek, 19 listopada 2013

Polenta z mięsem i cukinią

O polencie słów kilka już było:
klik

składniki:
  • kaszka kukurydziana
  • sól
  • pieprz
  • żółty ser

  • mięso mielone
  • cukinia
  • cebula
  • pomidory
  • słodka papryka
  • sól
  • pieprz


Z kaszy i wody gotujemy gęstą polentę, przyprawiamy ją solą i pieprzem, dodajemy kawałki sera i mieszamy aż się rozpuści.
Masę nakładamy do foremek i odstawiamy do ostygnięcia.
Smażymy cebulkę i mięso mielone, dodajemy pokrojoną cukinię i pomidory.
Dusimy wszystko aż woda odparuje.
Przyprawiamy papryką, solą i pieprzem.

Wyciągamy polentę z foremek i nakładamy na nią mięsno- warzywny farsz.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz