poniedziałek, 25 listopada 2013

Filet w mozzarelli i ziołach na parze

 Dzisiaj zero weny kulinarnej dlatego męczę pomysły na obiad i wklejam propozycję obiadową sprzed paru tygodni.
Wstawiłam grzyby suszone do sosu, 
rozmrażam mięso mielone na pulpety na parze no i zobaczymy co wyjdzie:)
A Wy co macie dzisiaj na obiad?


Składniki:
 
filet z kurczaka 
mozzarella
świeże zioła
pieprz
sól

świeże kurki
masło
sól
pieprz

marchew
por
majonez
sól
pieprz


Fileta kroimy w plastry i gotujemy na parze.
Przyprawiamy i pod koniec gotowania kładziemy na nim plastry sera i świeże zioła.

Kurki smażymy na maśle, przyprawiamy i odlewamy powstałą wodę.

Marchew ścieramy na tarce (moja to miąższ powstały po wyciskaniu soki z sokowirówki) , dodajemy pokrojoną por, majonez i przyprawy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz