niedziela, 25 stycznia 2015

Spaghetti dyniowe

Ilość składników w/g potrzeb:
makaron wstążki lub spaghetti
puree z dyni
śmietana kremowa 30-36%
mięso mielone
suszone pomidory
por- zielona część
łyżka oliwy z oliwek
papryka ostra
sól
pieprz
przyprawa do mięsa mielonego
 
 

Miksujemy dynię ugotowaną na parze, lub uduszonej w odrobinie wody na patelni.
Dodajemy do gorącego puree śmietankę kremową.
Przyprawiamy ostrą papryką i solą.
Mięso mielone smażymy i przyprawiamy przyprawą do mięs mielonego.
Pokrojonego pora i pomidory smażymy na oliwie.
Podajemy makaron polany sosem, posypanym mięsem i porem z pomidorem.

1 komentarz:

  1. Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie. :) Do wygrania jest zestaw dowolnie wybranych przypraw dobrej jakości! By wziąć udział w konkursie wystarczy przesłać przepis na danie mięsne (szczegóły w linku). Są trzy miejsca, trzy nagrody, jest o co walczyć!

    http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/01/konkurs-wygraj-zestaw-wybranych-przez.html

    OdpowiedzUsuń