poniedziałek, 19 stycznia 2015

Pomidorowa I z selerem naciowym

Składniki na średni garnek:
sporo marchewki
por
pietruszka
seler naciowy
 pół słoiczka koncentratu pomidorowego
2 woreczki ryżu
liść laurowy 2-3 szt.
ziele angielskie 3-4 szt.
sól
odrobina cukru
pieprz
papryka słodka
odrobina słodkiej śmietanki


Ugotować warzywa pokrojone w kostkę z ryżem, zielem angielskim i liściem laurowym.
Dodać koncentrat, przyprawić, zabielić odrobinę śmietanką.

2 komentarze:

  1. Wygląda cudnie - uwielbiam pomidorową z ryżem, ale z dodatkiem pora nigdy nie jadłam, a Twoja prezentuje się bardzo bogato ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję, właściwie u mnie pomidorowa potrafi wyjść za każdym razem inna i zawsze z ryżem :)

    OdpowiedzUsuń