wtorek, 19 marca 2013

Pudding ? budyniowe ciasto

Miałam właściwie ochotę na pieczony pudding ale wymyśliłam coś wydawało by się szybszego, ale zabawy przy tym trochę było.

Składniki na mały pojemnik (6 kawałków ciasta) 
  • 1 budyń toffi
  • 0,5 budyniu cytrynowego
  • 0,5 budyniu śmietankowego
  • 4 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • pół gorzkiej czekolady 
  • około 6 łyżek mleka na polewę

Kolejno gotujemy po połowie budyniu i wylewamy warstwami na siebie,
ja wylewałam gorące warstwy. 

Radzę na każdą dać nieco mniej mleka niż w przepisie by była gęstsza. 

Warstwy: cytrynowa, toffi, śmietankowa, toffi, czekolada.
 
Na koniec polałam wszystko roztopioną z mlekiem czekoladą.
Gdy całość ostygła wstawiłam na noc do lodówki.

3 komentarze: