Marynata:
4 łyżki musztardy francuskiej
3 łyżki nalewki z aronii
1 łyżka jagermeistera
4 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę
łyżka oleju
Podawane z kremowym twarożkiem wymieszanym z pokrojonymi oliwkami i pieprzem, gotowaną na parze brukselką i ziemniakami przyprawionymi przyprawą do ziemniaków- również gotowanymi na parze.
4 łyżki musztardy francuskiej
3 łyżki nalewki z aronii
1 łyżka jagermeistera
4 ząbki czosnku pokrojonego w drobną kostkę
łyżka oleju
Podawane z kremowym twarożkiem wymieszanym z pokrojonymi oliwkami i pieprzem, gotowaną na parze brukselką i ziemniakami przyprawionymi przyprawą do ziemniaków- również gotowanymi na parze.
Ułożyłam na pergaminie płaty fileta z kurczaka, wcześniej przyprawione
solą i pieprzem, posmarowałam je grubo marynatą i posypałam majerankiem -
którego zapomniałam dodać do marynaty
Piekłam hmmm z 50 minut w prodiżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz