niedziela, 23 listopada 2014

Muffiny bananowe z białą czekoladą

Zanudzę Was moimi bananowymi wypiekami, ale musiałam trochę ich spróbować by wybrać jedyny.
Powiem tylko tyle: wszystkie są dobre :) 
Ważne jest, by do tych z czekoladą  nie wybierać wyrobu czekoladopodobnego!
Obiecuję,że w tym roku już bananowych wypieków nie będzie,
na rzecz piernikowych ;)
 
Poprzednie bananowe wypieki:

Proporcje ciast i muffin są podobne,
wykonanie identyczne,
z podanych składników wyjdzie 12 dużych muffin:

4 banany
1 jajo
tabliczka białej czekolady
1,5 szklanki mąki
0,5 szklanki cukru
cukier wanilinowy
1 łyżeczka sody
5 łyżek oleju
olej do foremek


Banany rozdrabniamy widelcem, mieszamy z jajem, olejem, cukrami, sodą i mąką.
Nie musi być gładka konsystencja.
Dodajemy pokrojoną czekoladę- kawałki wielkości rodzynek.
Mieszamy i wykładamy foremki, posmarowane olejem.
Pieczemy 20 minut w 180stopniach.

2 komentarze:

  1. prezentuje się wyśmienicie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja tam bananowe wypieki lubię bardzo, więc absolutnie nie narzekam :) Te muffiny wyglądają niezwykle kusząco :)

    OdpowiedzUsuń