poniedziałek, 17 listopada 2014

Ciasto bananowe z orzechami włoskimi

Składniki:
4 banany
1 i 1/2 szkalnki mąki
1 jajo
1 łyżeczka sody oczyszczonej
50g magaryny
3/4 szklanki cukru
spora garść posiekanych orzechów włoskich



Banany zgniatamy widelcem.
Margarynę rozpuszczamy.
Dodajemy wszystkie składniki do bananów i mieszamy (nie musi być gładka masa).
Wlewamy ciasto na formę keksówkę.
Pieczemy 40minut w 200 stopniach (termoobieg) na ciemny kolor.
Można polać lukrem, czekoladą lub inną polewą.

3 komentarze:

  1. porwałabym z chęcia kawałek!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm, musiało być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. do tego stopnia,że dziś znowu piekę bananowe muffiny z białą czekoladą :D szaleństwo!

      Usuń