niedziela, 19 października 2014

Sernik jogurtowy bez sera vol.2

Odsłona druga delikatnego ciasta jogurtowego.
Smakuje jak sernik, rozpływa się w ustach:)
Upieczone w formie od prodiża.
Wysokie i dorodne!
Polecam!
 
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
 
Składniki:
3 jogurty duże 3x400g
5 jaj
szczypta soli
1,5 szklanki cukru
1 cukier wanilinowy
1/2 kostki masła lub margaryny
1 budyń waniliowy
1 paczka biszkoptów 
1galaretka brzoskwiniowa
puszka brzoskwiń
1 serek mascarpone
odrobina cukru pudru


Żółtka utrzeć z cukrem- 1 szklanka, dodać rozpuszczone masło, budyń, jogurt.
Białka ubić ze szczyptą soli i połową szklanki cukru.
Biszkopty wyłożyć na formie, zalać masą i piec przez 170-180 w stopniach jakieś 45-60minut.
Gdy ciasto wystygnie i opadnie w środku wypełniamy go serkiem mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem i pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Na górę układamy plasterki brzoskwiń i wylewamy tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance gorącej wody.

8 komentarzy:

  1. Sernik bez sera, a to ciekawe :) Napewno wypróbuje bo wygląda świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. wygląda rewelacyjnie, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Witam, mam zastrzeżenia co do ilości budyniu. Na 3 duże jogurty jeden budyń ??

    Pozdrawiam

    PS. Własnie piekę ten sernik w prodiżu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Tak dokładnie, tylko jeden budyń, bo jaja też zagęszczą masę :)
    Mam nadzieję,że smakował torcik :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń