poniedziałek, 27 lipca 2015

Racuchy bananowe z budyniem

Składniki na 4 porcje:
1 jajo
1,5 szklanki mąki pszennej
1 budyń śmietankowy lub waniliowy 40g
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 banany

olej do smażenia
cukier puder do posypania
kilka plasterków banana do dekoracji


Jajo, mąkę, budyń, proszek, cukier, olej i mleko mieszamy na gładką masę.
Dodajemy pokrojone w kostkę banany i mieszamy.
Smażymy na oleju, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy plastrami banana.

6 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. To ja muszę być starsza bo z dzieciństwa znam tylko racuchy bez banana ;) tradycyjne :)

      Usuń
  2. Lubię banany za ich uniwersalność. i dostępność o każdej porze roku :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawa jestem bardzo, jak z dodatkiem budyniu smakują takie racuszki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Budyń jest wyczuwalny, ale pewnie bez bananów byłby bardziej intensywny w smaku.

      Usuń