Składniki:
- bagietki pełnoziarniste lub jakiekolwiek inne
- olej lub oliwa
- czosnek
- tymianek
- bazylia
- sól
- ser
Do oleju dodać pokrojony czosnek i zioła.
Przyprawić solą.
Pokrojone w cieniutkie krążki bagietki,
polać aromatycznym olejem i smażyć na rumiano
na suchej patelni.
Obrócić i posypać tartym serem,
przykryć patelnię
i smażyć aż ser się rozpuści.
Okazało się,że potarty ser polany aromatycznym olejem świetnie smakuje
i może być dodatkiem do... hmmm...
no właśnie? :)
nawet i do czerwonego wina może być niezłą przystawką ;)
OdpowiedzUsuńdobry pomysł :) tak je lubię,że chyba bym zjadła z dwie bagietki w tej postaci :)
UsuńWartości odżywczych w tym nie ma żadnych, ale smakowe.... ;)
OdpowiedzUsuń