środa, 7 listopada 2012

Grzaki z patelni czosnkowo- serowe

Składniki:

  • bagietki pełnoziarniste lub jakiekolwiek inne
  • olej lub oliwa
  • czosnek
  • tymianek
  • bazylia
  • sól
  • ser


Do oleju dodać pokrojony czosnek i zioła. 
Przyprawić solą.
Pokrojone w cieniutkie krążki bagietki,
polać aromatycznym olejem i smażyć na rumiano 
na suchej patelni.
Obrócić i posypać tartym serem, 
przykryć patelnię 
i smażyć aż ser się rozpuści.



Okazało się,że potarty ser polany aromatycznym olejem świetnie smakuje 
i może być dodatkiem do... hmmm... 
no właśnie? :)

 

3 komentarze:

  1. nawet i do czerwonego wina może być niezłą przystawką ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dobry pomysł :) tak je lubię,że chyba bym zjadła z dwie bagietki w tej postaci :)

      Usuń
  2. Wartości odżywczych w tym nie ma żadnych, ale smakowe.... ;)

    OdpowiedzUsuń