niedziela, 2 grudnia 2012

Świąteczne potrawy

Zeszłoroczna Wigilia dla dwojga była bogato zastawiona :)
W tym roku zrobię skromniejszą, ale na pewno nie zabraknie domowego barszczu i ryb.

Mam ogromną ochotę na makowiec, więc przetestuję ciasto już chyba dzisiaj :) 

Co gościło na naszym stole? a to :)


Barszcz:



Z uszkami:

Ryba po grecku:


Po japońsku:


Śledzie po hawajsku:


Po meksykańsku:


Kutia z domowym makaronem:



Piernik:


Czekam już na pyszne Święta...
Tymczasem trzeba zadbać o linię przed wielkim obrzarstwem :)
Czy się uda? zobaczmy...




2 komentarze:

  1. też planuję w tym roku (jeszcze dziś w sumie) zrobić piernik na święta choć de facto nie wiem jeszcze gdzie je będę spędzać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zastanawiam się nad takim dojrzewającym 3 tygodnie może byłby dobry :)

      Usuń