sobota, 30 sierpnia 2014

Sos paprykowy do makaronu

Składniki na dwie porcje:

makaron wstążki
pół papryki czerwonej
duża cebula
kilka ząbków czosnku
sól
pieprz
olej
bazylia świeża
dowolne mięso (u mnie schab)
dowolna wędlina



 Makaron ugotować.

Na oleju usmażyć pokrojoną cebulę, czosnek i paprykę.
Dodać odrobinę wody i poddusić chwilę.
Zmiksować blenderem na gładką masę i przyprawić.

 Mięso usmażyć i dodać pokrojoną w paski wędlinę, przyprawić.

Makaron polać sosem, posypać mięsem i bazylią.

2 komentarze:

  1. mmmm... z takim przepisem zapowiada się piękna sobota! pycha!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, ale ostatni weekend wakacji woła o grilla :)

      Usuń