Składniki:
4 śliwki Węgierki
cukier- około 3 łyżeczki
1-2 łyżeczki gęstego miodu
cukier- około 3 łyżeczki
1-2 łyżeczki gęstego miodu
4-5 łyżeczek majonezu
4-5 łyżeczek ketchupu
1 ząbek czosnku
szczypta soli
pieprz
inspiracja
Śliwki usmażyłam z cukrem na konfiturę.
Ostudzone wymieszałam z rozpuszczonym miodem.
Miodu dajemy w zależności od tego jak słodka powstanie nam konfitura- ja miałam kwaskowate śliwki.
Dzięki temu później miód gęstniał i sos był również gęsty.
Dodałam majonez, ketchup, roztarty z solą ząbek czosnku i przyprawiłam pieprzem.
Sos genialny!!! Polecam szczególnie do karkówki z grilla!
Śliwki usmażyłam z cukrem na konfiturę.
Ostudzone wymieszałam z rozpuszczonym miodem.
Miodu dajemy w zależności od tego jak słodka powstanie nam konfitura- ja miałam kwaskowate śliwki.
Dzięki temu później miód gęstniał i sos był również gęsty.
Dodałam majonez, ketchup, roztarty z solą ząbek czosnku i przyprawiłam pieprzem.
Sos genialny!!! Polecam szczególnie do karkówki z grilla!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz