Składniki:
2 czerstwe drożdżówki z kruszonką
słoiczek dżemu porzeczkowego
masło
duży kubek jogurtu greckiego
budyń śmietankowy
olej do formy
2 łyżki cukru
cukier trzcinowy
Drożdżówki kroimy na kawałki szerokości 1cm.
Smarujemy je masłem i układamy na posmarowanej olejem foremce.
Następnie nakładamy cienką warstwę dżemu, na nią znowu kawałki drożdżówek posmarowanych masłem i znowu dżem.
Zalewamy wszystko jogurtem wymieszanym z 2 łyżkami cukru i budyniem.
Pieczemy do momentu,aż warstwa budyniowa będzie gęsta.
Posypujemy cukrem trzcinowym, którego można karmelizować płomieniem na chrupiącą warstwę.
jaki delikatny :)
OdpowiedzUsuńprawie jak pudding ;)
UsuńCiekawy pomysł :) Bardzo mi się podoba ten przypieczony jogurt i budyń ;)
OdpowiedzUsuń:) tak sobie wymyśliłam,że powinien zgęstnieć :) i udało się :)
Usuńinteresujacy pomysl :)mniam
OdpowiedzUsuńcieszę się:)
UsuńFaktycznie ciekawy.. musiał być pyszny!
OdpowiedzUsuń