czwartek, 12 lutego 2015

Ryba na groszkowym puree i maślaną fasolką

Składniki:

2 filety rybne
puszka zielonego groszku
sok z cytryny
przyprawa do ryb
pieprz ziołowy
słonecznik łuskany
 pół ząbka czosnku
pieprz
sól

fasolka szparagowa mrożona
knorr sos do warzyw na ciepło
2 łyżki masła



Groszek z puszki miksujemy z 1/2 ząbka czosnku, odrobiną soku z cytryny, solą i pieprzem.
Układamy na nim filet ryby (u mnie mintaj) przyprawiony sokiem z cytryny, przyprawą do ryb i pieprzem ziołowym.
Układamy na niej sparzony wrzątkiem plaster cytryny.
Zapiekamy aż ryba nie będzie surowa.
Fasolkę dusimy do miękkości w odrobinie wody, wodę odlewamy pozostawiając trochę na dnie.
Dodajemy mało i wsypujemy sos, chwilę dusimy warzywa.
 
Rybę podajemy z pesto z rukoli . 
 
 

1 komentarz:

  1. ale to pięknie brzmi :) i wygląda i pewnie smakuje :)
    pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

    OdpowiedzUsuń