Składniki:
2 filety rybne
puszka zielonego groszku
sok z cytryny
przyprawa do ryb
pieprz ziołowy
słonecznik łuskany
pół ząbka czosnku
pieprz
sól
fasolka szparagowa mrożona
knorr sos do warzyw na ciepło
2 łyżki masła
Groszek z puszki miksujemy z 1/2 ząbka czosnku, odrobiną soku z cytryny, solą i pieprzem.
Układamy na nim filet ryby (u mnie mintaj) przyprawiony sokiem z cytryny, przyprawą do ryb i pieprzem ziołowym.
Układamy na niej sparzony wrzątkiem plaster cytryny.
Zapiekamy aż ryba nie będzie surowa.
Fasolkę dusimy do miękkości w odrobinie wody, wodę odlewamy pozostawiając trochę na dnie.
Dodajemy mało i wsypujemy sos, chwilę dusimy warzywa.
Rybę podajemy z pesto z rukoli .
ale to pięknie brzmi :) i wygląda i pewnie smakuje :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)