niedziela, 14 września 2014

Sojowy pasztet bez mięsa i smażone warzywa

Składniki:
soja 400g
duża cebula
2 ząbki czosnku
oliwa
pieprz
sól
majeranek
słodka i ostra papryka
2 jaja

1 cebula
1 papryka czerwona
pomidory koktajlowe-garść
oliwa
musztarda francuska 2 łyżki
2 łyżeczki miodu
1 łyżeczka octu balsamicznego
sól
pieprz


 Soję moczymy kilka godzin lub całą noc.
Gotujemy, aż będzie miękka.
Dodajemy jaja i miksujemy blenderem.
Solidnie przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem.
Masę wykładamy do naczynia posmarowanego oliwą, posypujemy papryką słodką i ostrą, polewamy górę oliwą.
Zapiekamy około godziny w 200 stopniach.


Cebulę i paprykę smażymy na oliwie. 
Pod koniec dodajemy miód, ocet balsamiczny, musztardę i pomidory.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz