Składniki nadzienia:
opakowanie świeżego szpinaku 300g
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
serek typu włoskiego 3/4 krążka
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
opakowanie świeżego szpinaku 300g
3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
serek typu włoskiego 3/4 krążka
gałka muszkatołowa
sól
pieprz
Na oliwie zeszkliłam posiekany drobno czosnek i dodałam szpinak,
Poddusiłam aż soki odparowały i pokruszyłam serek.
Przyprawiłam.
Do ravioli wykorzystajcie swój przepis na ciasto pierogowe z 2 szklanek mąki.
Moje wyszło twarde ;/
Kwadraciki ravioli gotowałam chwilę w osolonej widzie z odrobiną oliwy, po wypłynięciu do góry.
Podawałam polane oliwą sezamową i posypane parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz