1kg twarogu
1 szklanka cukru
budyń śmietankowy
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mleka
4 żółtka i 2 całe jaja
Wszystko zmiksować i wylać na ciasto wyłożone na blasze zagniecione z:
2 szklanki mąki
2 żółtka
3/4 kostki margaryny
4 łyżki cukru
proszek do pieczenia 1-2 łyżeczki
1 szklanka cukru
budyń śmietankowy
1/2 szklanki oleju
1 i 1/2 szklanki mleka
4 żółtka i 2 całe jaja
Wszystko zmiksować i wylać na ciasto wyłożone na blasze zagniecione z:
2 szklanki mąki
2 żółtka
3/4 kostki margaryny
4 łyżki cukru
proszek do pieczenia 1-2 łyżeczki
mała paczka wiórków kokosowych
Piec całość pół godziny nie pytajcie w ilu stopniach posypać rodzynkami i wyłożyć na nie pianę ubitą z pozostałych białek z 3/4 szklanki cukru, posypać ją paczką wiórek kokosowych i piec do rumianości.
Piec całość pół godziny nie pytajcie w ilu stopniach posypać rodzynkami i wyłożyć na nie pianę ubitą z pozostałych białek z 3/4 szklanki cukru, posypać ją paczką wiórek kokosowych i piec do rumianości.
Jeszcze raz:
Składniki na ciasto serowe miksujemy lub mieszamy łyżką.
Wylewamy na zagniecione kruche cisto wyłożone na blasze.
Ciasto kruche zagniatamy,
wykładamy na spód blaszy,
robimy dziurki widelcem, wylewamy masą serową.
Należy użyć połowy porcji ciasta kruchego, gdy pieczemy w prodiżu.
Wstawiamy do piekarnika na pół godziny,
ubijamy z pozostałych białek pianę z 3/4 szklanki cukru.
Dodajemy do niej odrobinę wiórków i wykładamy na gorący sernik, który możemy posypać rodzynkami...
Pianę posypujemy resztą wiórków i pieczemy do rumianości.
POLECAM!!!
Jadłam kiedyś, ale kokos jakos "gryzł" mnie w język :) To nie dla mnie, ale moja mama i siostra bardzo lubią
OdpowiedzUsuńale świetny! myślisz, że twaróg wiaderkowy też może być? :)
OdpowiedzUsuńoczywiście :)
Usuńuwielbiam wszystko to co kokosowe:))
OdpowiedzUsuńWygląda tak mięciutko i pysznie...
OdpowiedzUsuń