troszkę zmieniona :)
Składniki w zależności od potrzeb i według uznania:
*duże liście kapusty włoskiej
*kasza jęczmienna
*marchew
*pieczarki
*olej
*cukinia
*śmietana 18%
*curry
*gałka m.
*pieprz
*kostka rosołowa
Liście gotujemy chwilę.
Zawijamy w nie farsz,
czyli ugotowaną kaszę wymieszaną z usmażonymi, drobno pokrojonymi pieczarkami i startą na grubych oczkach marchewką.
Obsmażamy na tłuszczu i dusimy w wodzie.
Lub tylko dusimy.
Podajemy z sosem:
Gotujemy w małe ilości wody cukinię na kostce rosołowej.
Miksujemy na krem, dodajemy śmietanę i przyprawiamy delikatnie papryką, curry, pieprzem i gałką.
PYSZNOŚCI!!!
Gołąbki następnego dnia:
Do sosu dodałam koncentrat pomidorowy i śmietanę.
Posypałam parmezanem.
aż mi ślinka cieknie... już zgłodniałam
OdpowiedzUsuńUwielbiam gołąbki, zwłaszcza w sosie pomidorowym!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Bydgoszczankę! ;)