Moje nowe foremki sylikonowe do lodu, czekoladek lub wypieków.
Wytrzymałe do -30 lub +230 st.C.
* 1/8kostki margaryny
* 1 małe jajo
* 1/4 szklanki cukru
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* cukier waniliowy
* 1/4 szklanki mleka
* 0,5 szklanki mąki
* wiórki kokosowe 0,5 szkl.
Wszystkie składniki wymieszać.
Wyłożyć foremki do pełna piec do rumianości.
Można posypaćcukrem pudrem.
Są naprawdę mini mini :)
Urocze są te malutkie babeczki!
OdpowiedzUsuńZastanawiałam się co mogłabym zrobić w mojej foremce i proszę, już jest pomysł :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńkupiłam dokładnie te same dwa wzory!! hahaha :D
OdpowiedzUsuńmiałabym jeszcze serca ale wykupili ;/
UsuńTa różowa genialna :)
OdpowiedzUsuńkupiłam tylko dwa wzory dla jasności :) a tu prezentuje jakie jeszcze były :)
Usuńslodkie!
OdpowiedzUsuńextra zazdroszczę :)
OdpowiedzUsuńja mam jeszcze dinozaury :)
OdpowiedzUsuńWygladaja pysznie :))) Jak dlugo i w jakiej temperaturze piec? Ile sztuk wyjdzie z tej ilosci skladnikow? Prosze o pomoc
OdpowiedzUsuńwyszły jakieś 2,5 foremki a piekłam w prodiżu więc temperatury nie znam ale myślę,że ze 180
Usuńdziekuje :)
UsuńJa piekłem w 155 stopniach na 20/25 min. Wyszło elegancko i smacznie.
OdpowiedzUsuńJa piekłem w 155 stopniach na 25 minut około. Wyszło elegancko i smacznie.
OdpowiedzUsuń