poniedziałek, 7 stycznia 2013

Mini babeczki kokosowe

Moje nowe foremki sylikonowe do lodu, czekoladek lub wypieków.
Wytrzymałe do -30 lub +230 st.C.

* 1/8kostki margaryny
* 1 małe jajo
* 1/4 szklanki cukru
* pół łyżeczki proszku do pieczenia
* cukier waniliowy
* 1/4 szklanki mleka
* 0,5 szklanki mąki
* wiórki kokosowe 0,5 szkl.

Wszystkie składniki wymieszać.
Wyłożyć foremki do pełna  piec do rumianości.


Można posypaćcukrem pudrem.
Są naprawdę mini mini :)

14 komentarzy:

  1. Urocze są te malutkie babeczki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zastanawiałam się co mogłabym zrobić w mojej foremce i proszę, już jest pomysł :) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. kupiłam dokładnie te same dwa wzory!! hahaha :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. kupiłam tylko dwa wzory dla jasności :) a tu prezentuje jakie jeszcze były :)

      Usuń
  5. Wygladaja pysznie :))) Jak dlugo i w jakiej temperaturze piec? Ile sztuk wyjdzie z tej ilosci skladnikow? Prosze o pomoc

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wyszły jakieś 2,5 foremki a piekłam w prodiżu więc temperatury nie znam ale myślę,że ze 180

      Usuń
    2. dziekuje :)

      Usuń
  6. Ja piekłem w 155 stopniach na 20/25 min. Wyszło elegancko i smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Ja piekłem w 155 stopniach na 25 minut około. Wyszło elegancko i smacznie.

    OdpowiedzUsuń