wtorek, 27 sierpnia 2013

Sezon jabłkowy i ciasto sypane

Przypominam Wam o ciekawym sposobie zrobienia "sypanego" ciasta---->

Składniki:
-1,5 szklanki mąki
-1,5 szklanki cukru
-1,5 szklanki kaszki mannej
-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
-jabłka
-odrobina cukru
-opcjonalnie cynamon
-masło lub margaryna 0,5- 1 kostka

Potarte na grubych oczkach jabłka w ilości według uznania i w zależności od wielkości jabłek ja (otarłam 6 średnich) mieszamy z odrobiną cukru (3-4łyżki) i cynamonem. Dzielimy na dwie równe porcje.

Suche składniki mieszamy ze sobą i dzielimy na 3 równe części. Przekładamy na blaszy wyłożonej pergaminem:
1.suche
2.mokre
3.suche
4.mokre
5.suche
6.plastry masła lub margaryny

Pieczemy do rumianości. Smacznego! 


3 komentarze:

  1. ukradnę Ci Kochana kolejny przepis, bo Twe ciasta zawsze są wyśmienite :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A proszę bardzo:) inspiruj się jak najwięcej i najsmaczniej :)

      Usuń
  2. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń