niedziela, 22 listopada 2015

Schab zapiekany pod pieczarkami sosem i serem

Składniki:
około 0,5 kg schabu
0,5 kg pieczarek
1 średnia cebula
olej do smażenia
odrobina ziół prowansalskich
7 łyżek majonezu
4 łyżki ketchupu
tarty ser do posypania zapiekanki 
pieprz
sól


Schab krimy w cienkie plasterki i smażymy na oleju.
Solimy i przyprawiamy pieprzem.
Wykładamy na dno naczynia do pieczenia- u mnie wyszły dwie warstwy.

Cebulę obieramy i kroimy w plasterki.
Podsmażamy na oleju i dodajemy plasterki pieczarek.
Smażymy wszystko i przyprawiamy.
Wykładamy na schab.
Wszystko smarujemy wymieszanym majonezem z ketchupem i posypujemy tartym serem.
Zapiekamy około 15 minut w temp. 170 stopni aż ser się rozpuści i nieco zrumieni.

 POLECAM!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz