Składniki :
5-6 kawałków białej kiełbasy surowej
2 duże cebule
2 duże cebule
6 ząbków czosnku
3 łyżki oleju do smażenia
1 szklanka jasnego piwa
5 łyżeczek musztardy francuskiej
3 łyżeczki miodu
chilli w proszku
3 łyżki oleju do smażenia
1 szklanka jasnego piwa
5 łyżeczek musztardy francuskiej
3 łyżeczki miodu
chilli w proszku
Cebulę podsmażyć z czosnkiem na oleju.
Ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Poukładać na niej nakłutą wykałaczką surową kiełbasę (by nie pękała podczas pieczenia).
Oczywiście dla niecierpliwych- można użyć parzonej kiełbasy, dodać mniej piwa i zapiekać krócej.
Wlać piwo a kiełbasę posmarować musztardą z miodem i posypać delikatnie całość chilli.
Piec w 180 stopniach jakieś 45 minut, aż kiełbasa nie będzie już surowa i wchłonie piwo.
Też najbardziej lubię białą kiełbasę w takiej postaci:) Narobiłaś mi smaka!
OdpowiedzUsuńPołączenie smaków idealne :) nic tylko zapiekać :)
Usuń