Składniki na 4 porcje:
1 jajo
1,5 szklanki mąki pszennej
1 budyń śmietankowy lub waniliowy 40g
1 szklanka mleka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki cukru
2 łyżki oleju
2 banany
olej do smażenia
cukier puder do posypania
kilka plasterków banana do dekoracji
Jajo, mąkę, budyń, proszek, cukier, olej i mleko mieszamy na gładką masę.
Dodajemy pokrojone w kostkę banany i mieszamy.
Smażymy na oleju, posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy plastrami banana.
Smaki dzieciństwa ;)
OdpowiedzUsuńTo ja muszę być starsza bo z dzieciństwa znam tylko racuchy bez banana ;) tradycyjne :)
UsuńLubię banany za ich uniwersalność. i dostępność o każdej porze roku :)
OdpowiedzUsuńDla mnie to chyba najsmaczniejszy owoc :)
UsuńCiekawa jestem bardzo, jak z dodatkiem budyniu smakują takie racuszki :)
OdpowiedzUsuńBudyń jest wyczuwalny, ale pewnie bez bananów byłby bardziej intensywny w smaku.
Usuń