Składniki na 18 sztuk:
opakowanie ciasta francuskiego
1 duża chałwa waniliowa 100g
1 serek kremowy śmietankowy (twarogowy) 135g
garść rodzynek
trzcinowy cukier do posypania
Ciasto francuskie rozkładamy i smarujemy masą:
chałwę w tym celu rozgniatamy widelcem, dodajemy do niej serek śmietankowy i rodzynki, mieszamy.
Ciasto z masą zwijamy w luźny rulon i kroimy nożem w plasterki o grubości 1,5-2cm.
Układamy płasko na formie przykrytej pergaminem, posypujemy cukrem i pieczemy 15-20 minut w temperaturze 210-220 bez termoobiegu lub 200 z termoobiegiem.
Mmm, z chałwą musiał być pyszne :)
OdpowiedzUsuńmega! :)
Usuńale mi ochoty narobiłaś!
OdpowiedzUsuńZabieram wszystkie, mniam smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń