Miałam właściwie ochotę na pieczony pudding ale wymyśliłam coś wydawało by się szybszego, ale zabawy przy tym trochę było.
Składniki na mały pojemnik (6 kawałków ciasta)
- 1 budyń toffi
- 0,5 budyniu cytrynowego
- 0,5 budyniu śmietankowego
- 4 szklanki mleka
- 4 łyżki cukru
- pół gorzkiej czekolady
- około 6 łyżek mleka na polewę
Kolejno gotujemy po połowie budyniu i wylewamy warstwami na siebie,
ja wylewałam gorące warstwy.
Radzę na każdą dać nieco mniej mleka niż w przepisie by była gęstsza.
Warstwy: cytrynowa, toffi, śmietankowa, toffi, czekolada.
Na koniec polałam wszystko roztopioną z mlekiem czekoladą.
Gdy całość ostygła wstawiłam na noc do lodówki.
wygląda bajecznie
OdpowiedzUsuńciekawy pomysł, na pewno smakuje dobrze
OdpowiedzUsuńale apetyczne ciasto)))
OdpowiedzUsuń