środa, 10 października 2012

Urodzinowe babeczki z kremem

Słodziły w moje urodziny:)


Przepis na kruche korpusy:
  • 40 łyżek mąki krupczatki tj. 30 dkg
  • 20 dkg margaryny
  • 10 dkg cukru pudru
  • 3 żółtka
 Wszystkie składniki zagnieść i wypełniać ciastem posmarowane olejem foremki tak by były wgłębienia na krem. 
Zrobić nakłucia widelcem lub nożem.
Piec 180-200 do rumianości.

Korpusy wypełniamy dżemem brzoskwiniowym i czekoladą o smaku ajerkoniaku. 


 Lub tym i tym na bogato :)


Przepis na krem:
  • 3 szklanki mleka
  • 8 czubatych łyżek mąki krupczatki
  • 8 łyżek cukru
  • 2 cukry wanilinowe

  • pół kostki masła 
Ze składników gotujemy krem takim sposobem jak budyń i zimną masę rozcieramy z masłem na gładką masę.

Polewamy polewami czekoladowymi.






Polecane soki do drinków :)
najlepszejsze ;)
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz